Uključite se u planiranje proračuna Općine Bizovac za 2020. godinu

30.09.2019.

Općinski načelnik Općine Bizovac poziva sve zainteresirane građane, udruge, građanske inicijative, ustanove da se sa svojim sugestijama, mišljenjima i prijedlozima aktivno uključe u kreiranje proračuna za iduću godinu. Prikupljeni će se prijedlozi, sukladno mogućnostima, uzeti u obzir i uvrstiti u Proračun za 2020. godinu.
Sudjelovanje građana u planiranju i donošenju proračuna važno je kako bi se sredstva proračunskih rashoda već u fazi planiranja usmjerila na projekte i programe koji su u najvećoj mogućoj mjeri usklađeni s potrebama i iskazanim stavovima građana.
Transparentni proračuni omogućuju uvid u potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu, pa građani mogu vlastitim angažmanom utjecati na efikasnost trošenja proračunskog novca, na povećanje odgovornosti lokalnih vlasti. Bez proračunske transparentnosti, odnosno potpunih, jasnih i pravovremenih informacija o proračunu, nije moguća ni participacija javnosti u proračunskim procesima, a bez participacije javnosti teško se dolazi do konsenzusa o projektima koje provodi općina.

Svoje prijedloge s obrazloženjima svi zainteresirani mogu dostaviti:

• U pisanom obliku na adresu: Općina Bizovac, Općinski načelnik, Kralja Tomislva 89, Bizovac
• Elektroničkom poštom na e-mail adresu: nacelnik@pcina-bizovac.hr.

Rok za dostavu prijedloga je 15. listopada 2019. godine.

Općinski načelnik
Srećko Vuković

PODIJELI!