Udrugama sa područja grada Valpova odobrena sredstva u iznosu od 1,6 mil. kn

04. 07. 2019.

Gradonačelnik Grada Valpova, Matko Šutalo, tijekom jučerašnjeg dana potpisao je ugovore sa svim udrugama sa područja grada Valpova čiji su programi i projekti ocjenjeni kao prihvatljivi sukladno Javnom natječaju za financiranje programa i projekata udruga iz Proračuna Grada Valpova za 2019. godinu te koje su u cijelosti opravdale dobivena sredstva iz 2018. godine.
Tom prigodom gradonačelnik Šutalo je istaknuo kako je Javni natječaj bio raspisan za četiri područja financiranja i to: kultura, posebni značaj, ekološki projekti i djelatnost humanitarnih i zdravstvenih udruga. Ukupna raspoloživa sredstva prema Javnom natječaju iznosila su ukupno 440.000,00 kn.
U natječajnom roku pristiglo je 38 prijava, a provedbom cjelokupnog postupka ocjenjivanja programa i projekata udruga pravo na financiranje iz Proračuna Grada Valpova za 2019. godinu ostvarilo je 37 udruga.
Potpisom ugovora dodijeljeno je ukupno 413.500,00 kn za financiranje programa i projekata udruga sa područja grada Valpova. Kada se navedenom iznosu pridodaju sredstva za Zajednicu športskih udruga Grada Valpova i Zajednicu tehničke kulture Valpovo-Belišće, za koje su tijekom jučerašnjeg dana također potpisani ugovori, Grad Valpovo u 2019. godini za udruge izdvaja iznos od ukupno 1.613.500,00 kn, istaknuo je gradonačelnik Šutalo.

Izvor:  Grad Valpovo

PODIJELI!