Svečano obilježen Dan neovisnosti Republike Hrvatske


10.10.2019.

  U čast Dana neovisnosti Republike Hrvatske, kod spomen križa na gradskom groblju u Valpovu, svečanom komemoracijom odana počast poginulim braniteljima. Izaslanstvo Grada Valpova, na čelu s gradonačelnikom Matkom Šutalom, zamjenikom gradonačelnika Hrvojem Gašparovićem, predsjednikom Gradskog vijeća Grada Valpova Dejanom Pisačićem te suradnicima, predstavnici Grada Belišća na čelu s Dariom Fletkom, izaslanstvo Policijske uprave osječko-baranjske i članovi Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata položili su vijence i zapalili svijeće. Molitvu je predvodio valpovački župnik Zvonko Mrak, a svečanost su svojom glazbom uljepšali članovi DVD-a Valpovo.

U deset sati, kod spomen obilježja na lijevoj obali rijeke Drave, održala se komemoracija poginulim braniteljima, gdje su izaslanstva Grada Belišća i Grada Valpova položila vijence i zapalili svijeće. Odmah poslije, izaslanstvo grada Valpova sudjelovalo je u svečanom obilježavanju Dana neovisnosti na belišćanskom gradskom groblju.

Ovim svečanim obilježavanjem Dana neovisnosti, prisjećamo se svih hrvatskih branitelja koji su u Domovinskom ratu obranili neovisnost, suverenost i teritorijalnu cjelovitost Republike Hrvatske.

Izvor: Grad Valpovo

PODIJELI!