Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva

03.01.2020.

Na inicijativu gradonačelnika Grada Valpova, Matka Šutala, na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća usvojena je Odluka o uključivanju Grada Valpova u subvencioniranje kamatne stope na kredite iz projekta „Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva“.
Tom prigodom početkom ovog tjedna upriličeno je potpisivanje Ugovora o poslovnoj suradnji između Grada Valpova i Osječko-baranjske županije. U ime Grada Valpova Ugovor o subvencioniranju kamatne stope na stambene kredite potpisala je Zamjenica gradonačelnika Ana Brajnović.
Predmetni projekt se odnosi na subvencioniranje kamatne stope na stambene kredite, a namijenjen je osobama koje kupuju stan ili kuću i imaju prebivalište na području grada Valpova te koje imaju zasnovan radni odnos na području Osječko-baranjske županije, kao i hrvatskim državljanima koji imaju radni odnos na drugim područjima Republike Hrvatske a rade u službama Hrvatske vojske, Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva financija – Carinske uprave te iz objektivnih razloga nisu u mogućnosti raditi na području grada Valpova.
Grad Valpovo, kao i Osječko-baranjska županija subvencionira kamatnu stopu na ove kredite s 1% (1+1). Maksimalni kreditni potencijal iznosi 50.000.000,00 kn, a najviši iznos kredita koji se subvencionira je 500.000,00 kn.
Prilikom samog potpisivanja Ugovora, Zamjenica gradonačelnika je istaknula da se Grad Valpovo aktivno uključuje u ovaj projekt od 01. siječnja 2020. godine te je ujedno pozvala sve zainteresirane fizičke osobe s područja grada Valpova da podnesu zahtjev na raspisani poziv Osječko-baranjske županije.
Ovo je samo nastavak aktivne demografske politike nove Gradske vlasti

PODIJELI!