Sanacija krovišta zgrade stare valpovačke viječnice


09.10.2018.

Sukladno provedenom postupku javne nabave započela je sanacija krovišta zgrade stare valpovačke vijećnice na Trgu kralja Tomislava 14 u Valpovu.
Projektom sanacije, a u svrhu stabilizacije krovišta, planirana je zamjena glavne nosive, oštećene drvene konstrukcije, novom čeličnom okvirnom konstrukcijom, dodatno ukrućenom u zoni poda potkrovlja, izvedba armirano betonske ploče poda potkrovlja sa armirano betonskim gredama ispod betonske ploče, a u zoni nosivih zidova. U ovom zahvatu zadržava se sekundarna konstrukcija krovišta ( rogovi ) sa završnim pokrovom (podaskano krovište sa završnim slojem biber crijepa na roštiljnom sustavu letava i kontra letava).
Do ovog trenutka izvedeni su radovi na uklanjanju pregrada i instalacija u potkrovlju, sloja podnih obloga, te betoniranja armirano betonskih greda i podne podne ploče potkrovlja, a u radioničkoj izradi je čelična krovna konstrukcija.
Ovom prilikom, a po završetku planiranih radova, pored toga što će se krovište konstruktivno sanirati i stabilizirati, u potkrovlju se dobiva višenamjenski prostor u možemo reći jednoj prostoriji površine cca 200 m2 , kojem će se interijer urediti zavisno od namjene.
Ugovorena vrijednost radova na sanaciji krovišta, bez uređenja interijera, iznosi: 419.738,38 kn. a projekt je jednim dijelom sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture.
Izvođenje radova ugovoreno je s tvrtkom Gradbenik d.o.o. iz Bizovca.
Novouređeni prostor koristit će se kao galerija za izložbe.

tekst i foto: grad Valpovo

PODIJELI!