RADNI SUSRET VODSTVA SAVEZA IZVIĐAČA HRVATSKE I ODREDA IZVIĐAČA. „IOVALLIOS“ U VALPOVAČKOM IDEC-u

16.09.2020.

U Izviđačkom dječjem eko centru (IDEC) Valpovo je početkom ovog vikenda održan radni susret vodstava Saveza izviđača Hrvatske (SIH) i Odreda izviđača „Iovallios“ Valpovo. Susret su dogovorili i vodili predsjednica SIH-a gđa Lidija Pozajić i predsjednik O.I.“IOVALLIOS Darko Tivanovac uz koje su bili i glavni načelnik SIH-a Boris Vujnović te članovi Uprave OI „Iovallios“ predvođeni načelnikom odreda Goranom Đermešterem – Jamesom.
Značajni pomaci u akcionom, marketinškom, organizacionom i ekološkom djelovanju Saveza izviđača Hrvatske, brojne nagrade i priznanja osvojena u Hrvatskoj i Europi, posebice ona za akciju „BORANKA“ bili su glavne teme prezentacije o današnjem Savezu izviđača Hrvatske.
I domaćini, vodstvo O.I. Iovalliosa, su predstavili prostor Izviđačkog dječjeg centra IDEC i potencijale koje pruža svojim položajem, opremljenošću i mogućnostima za provedbu izviđačkih, dječjih i ekoloških aktivnosti, od radionica, tečajeva, igara, natjecanja, izleta, bivaka, taborovanja ili kombiniranih specijalističkih grupnih akcija. Također su predstavljene i glavne izviđačke i ekološke aktivnosti: odredski ljetni i zimski bivci, JOTI, Betlehemsko svjetlo, BP-day, te Dan voda. Dan šuma, Earth day, svjetski dani zaštite okoliša i bioraznolikosti.
U ugodnom i otvorenom razgovoru prepoznati su i problemi i poteškoće u djelovanju izviđača i skautskog pokreta u cijelosti, te naznačeni pravci u kojima svjetski skautski pokret, pa tako i Savez izviđača Hrvatske, vidi potrebu angažiranja svog članstva sa sve priznatijim i potrebnijim znanjima i vještinama skauta/izviđača.
U tom duhu izražena je obostrana želja za pojačanom suradnjom i osmišljavanjem akcija i aktivnosti izviđača koje će osnažiti materijalnu i kadrovsku strukturu izviđačkih udruga u Savezu izviđača Hrvatske.  


PODIJELI!