Prvo i treće mjesto za robotičare

21.02.2020.

3. kola Croatian Makers lige održano je u Belom Manastiru 19.2.2020. To je bilo ekipno i fizičko kolo. Većina kola tijekom godine su on line kola koja se održavaju u svakom centru posebno u određeno vrijeme. U osnovnoj školi „dr. Franje Tuđmana“ u Belom Manastiru, održano je natjecanje uz nazočnost 9 ekipa (ekipu čine 1 do 4 učenika) u dvije skupine: mlađa (1. do 4. razred) i starija (5. do 8. razred). Natjecanje je imalo dva dijela. U prvom dijelu učenici su dobili zadatak u pismenom obliku. Zadatak je bio da mBot pređe određeni put pod zadanim uvjetima i izvrše u naprijed zadane zadatke.
Prvi put u okviru Lige upotrjebljena su dva ultrzvučna senzora na mBot-u. Poslije pisanja programa svaka ekipa mogla je testirati programe i mBot-ove. Poslije 115 minuta rada, rješenja su testirana pred prosudbenom komisijom.
Ekipa u sastavu Iva Lazić i Matko Varžić (starija skupina) osvojila prvo mjesto, a ekipa u sastavu Dorijan Vukosavljević (mlađa skupina) osvojio je treće mjesto. Zvanični rezultati dolaze za nekoliko dana.

Voditelj robotičara je profesor Marijan Antolović.


PODIJELI!