Prva dječja turistička slikovnica grada Valpova

6.5.2019.

Društvo ''Naša djeca'' grada Valpova organizira promociju prvog dječjeg turističkog vodiča grada Valpova koji je nastao zajedničkim radom djece i odraslih, volontera i članova DND-a grada Valpova.
Predstavljanje slikovnice održat će se u petak, 17. svibnja 2019. godine s početkom u 18 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Valpovo. Ova turistička slikovnica jednostavnim tekstom prilagođenim djeci, fotografijama i ilustracijama koje su izradila upravo djeca, vodi čitatelja kroz naš grad, upoznaje ga s ustanovama i spomenicima te na simpatičan i djeci zanimljiv način otvara vrata grada malim turistima. Kroz slikovnicu nas vode likovi dječaka i djevojčice koji iznose svoj doživljaj ili viđenje svakog mjesta ili ustanove.

''Često zaboravljamo činjenicu kako su i djeca turisti. U masi posjetitelja, vodiča, brošura, manifestacija i događaja promaknu nam mali, znatiželjni promatrači koji posjećuju naš grad, zajedno sa svojim roditeljima ili pak učiteljima i prijateljima, a koji na drugačiji način doživljavaju i zamjećuju. Do ovog trenutka nisu postojali turistički vodič ili brošura grada Valpova prilagođeni djeci, stoga se rodila ideja o potrebi izrade upravo jednog takvog vodiča koji će kroz fotografije i slike provesti male posjetitelje kroz naš grad i upoznati ih s nekim povijesnim činjenicama, spomenicima i ustanovama. Ujedno se stvorila prilika uključiti i samu djecu u izradu vodiča-slikovnice te ih potaknuti na istraživanje svoga grada, bolje upoznavanje njegove povijesti i ljepote te kreativno izražavanje i stvaranje. Nadamo se da će prvi dječji turistički vodič otvoriti vrata grada svim malim posjetiteljima kako bi upoznali i zavoljeli ovaj lijepi, slavonski gradić.'' Uvodna riječ, Turistička slikovnica grada Valpova 

PODIJELI!