Promocija likovnih i literarnih radova Zlate Živaković-Kerže

21.06.2018.


Muzej Valpovštine i Gradska knjižnica i čitaonica Valpovo organiziraju u utorak, 26. lipnja 2018. u sklopu obilježavanja ovogodišnjeg Ljeta valpovačkog, promociju likovnih i literarnih radova Zlate Živaković-Kerže.

Ugledna osječka povjesničarka, kroničarka i autorica brojnih monografija, stručnih i znanstvenih knjiga, prof. dr. sc. Zlata Živaković-Kerže rođena je u Osijeku 25. siječnja 1953. godine, svoj obrazovni put započinje na Filozofskom fakultetu u Zagrebu studirajući povijest i arheologiju. Nakon toga put je vodi od Povijesnog arhiva u Osijeku, Muzeja Slavonije, I. osječke gimnazije sve do 1996. kada započinje s radom u Hrvatskom institutu za povijest, Podružnica Slavonski Brod. Glavno područje istraživanja joj je Osijek – od gospodarstva, prosvjete, crkvene problematike do povijesti sporta Grada Osijeka. Autorica je brojnih monografija, stručnih i znanstvenih knjiga.

Slikarstvom se počela baviti u ljeto 2009. godine. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika „LIKAR“ u Osijeku i Likovne udruge „Petar Smajić“ Ernestinovo i polaznica likovne škole, koju organiziraju navedene udruge. Dobitnica je mnogih priznanja za svoj slikarski rad, od kojih je posljednje primila u Poreču na 12. Skupnoj izložbi amaterskog likovnog stvaralaštva „Pro futura“. Uglavnom slika u suhom pastelu, akvarelu i akrilu te je do sada imala pet samostalnih izložbi.

Trenutno radi kao znanstvena savjetnica u Hrvatskom institutu za povijest - Zagreb, Podružnici za povijest Slavonije, Srijema i Baranje u Slavonskom Brodu.

Foto: Glas Slavonije

PODIJELI!