Promocija kataloga „Valpovački vlastelini Prandau-Normann“


19.11.2018.

Na 41. međunarodnom sajmu knjiga Interliber u Zagrebu održana promocija kataloga „Valpovački vlastelini Prandau-Normann“. Uz prezentaciju fotografija sa otvorenja izložbe iz sve četiri kulturne ustanove, o katalogu su govorili predstavnici baštinskih ustanova, nosioci projekta. Nakon opširnijeg predstavljanja kataloga jedne od urednica dr.sc. Marine Vinaj, prisutnima su se obratili ravnatelj Državnog arhiva iz Osijeka - Dražen Kušen, ravnatelj Muzeja Slavonije - Denis Detling te ravnatelj Ustanove za kulturne djelatnosti „Ante Evetović Miroljub“ Valpovo - Zvonko Barišić. U ime Muzeja likovnih umjetnosti u Osijeku govorio je jedan od kustosa autora izložbe - Ivan Roth, a o katalogu svoje pohvalno mišljenje izrekao je i jedan od recenzenata kataloga - prof.dr.sc. Zvonko Maković.
Predstavljanju ovog opširnog i temeljito obrađenog kataloga, prisustvovali su i zamjenica gradonačelnika grada Valpova Ana Brajnović, viša kustosica i voditeljica Muzeja Valpovštine te jedna od autorica izložbe u Valpovu kao i drugi stručni djelatnici među kojima treba istaknuti ravnateljicu Muzeja likovnih umjetnosti iz Osijeka - Kristinu Delalić Ventengl te kolegice iz MDC-a koje su pomogle u pripremi prezentacije na ovogodišnjem sajmu knjiga.
Interliber je izuzetno posjećen događaj te je najznačajniji sajam knjiga u ovome dijelu Europe na kojemu ove godine izlaže više od tri stotine izlagača iz četrnaest zemalja.
Napominjemo da slijede još dvije prezentacije kataloga - 30. studenoga 2018. godine u Valpovu te u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu 05. prosinca 2018. godine 

PODIJELI!