Priznanje Ustanovi za kulturne djelatnosti „Ante Evetović Miroljub“ Valpovo

 04.06.2019.

Povodom Dana Osječko-baranjske županije župan Ivan Anušić, dana 31. svibnja 2019. godine, uručio je najviša županijska javna priznanja zaslužnim pojedincima i institucijama - nagrade Osječko-baranjske županije za životno djelo te za iznimna postignuća u određenim djelatnostima.
Tako su za područje kulture nagrađeni Ustanova za kulturne djelatnosti „Ante Evetović Miroljub“ Valpovo - Muzej Valpovštine, Državni arhiv Osijek, Muzej Slavonije Osijek i Muzej likovnih umjetnosti Osijek, i to za značajne rezultate u proučavanju, očuvanju i promicanju kulturne baštine. Nagrade se odnose na prošlogodišnji monumentalan projekt/izložbu „Valpovački vlastelini Prandau-Normann“ za koju je tiskan opširan i temeljito obrađen dvojezični katalog.
Ovo veliko priznanje za višegodišnje pripreme, istraživanje i realizaciju velebnog projekta je u ime Ustanove za kulturne djelatnosti „Ante Evetović Miroljub“ Valpovo – Muzej Valpovštine primio ravnatelj Zvonko Barišić.
Podsjetimo, svaka je ustanova obradila i prikazala jedan segment ostavštine iz svog fundusa pa je tako Muzej Valpovštine, koji je smješten u originalni ambijent života plemićke obitelji, obradio svakodnevni život (autorica Mirjana Paušak, viša kustosica - voditeljica Muzeja Valpovštine) te kriptu s grobovima plemićke obitelji (Eduard Lacković, voditelj Centra za kulturu). 

Izvor: Ustanova za kulturne djelatnosti
"Ante Evetović Miroljub" Valpovo

PODIJELI!