Predsjednica RH
Kolinda Grabar-Kitarović pokroviteljica 50. Ljeta valpovačkog

25.05.2018.

Gradonačelnik Valpova Matko Šutalo s predsjednicom Republike Hrvatske, gospođom Kolindom Grabar-Kitarović dogovorio je pokroviteljstvo nad 50. Ljetom valpovačkim. Prvi je to puta da je predsjednik, odnosno predsjednica Republike Hrvatske pokrovitelj jedne od najvećih i najstarijih amatersko-kulturnih manifestacija u Republici Hrvatskoj. Pokroviteljstvo je prihvatilo i Ministarstvo kulture na čelu s ministricom Ninom Obuljen Koržinek te Ministarstvo turizma na čelu s ministrom Garijem Cappellijem.

„Ovo je povijesni trenutak i veliko priznanje za Valpovo i za sve građane Valpovštine koji godinama čuvaju nasljeđe naših predaka i nacionalni identitet. Od srca velika hvala našoj predsjednici što je prihvatila pokroviteljstvo te se iskreno nadamo da će i osobno doći i posjetiti Valpovo i ovaj veliki jubilej, a jednako tako radujemo se i posjetu ministrice kulture i ministra turizma“, rekao je gradonačelnik Matko Šutalo.

Pripreme za 50. Ljeto valpovačko već su započele. Gradonačelnik je još početkom 2018. godine osnovao tim koji osim njega i njegove zamjenice Ane Brajnović čine Eduard Lacković, voditelj Turističke zajednice Grada Valpova, Zvonko Barišić, ravnatelj Ustanove za kulturne djelatnosti, Duško Topić kao predstavnik Kulturno umjetničkih društava, povjesničar dr. Dinko Župan te Zdravko Barišić.

„Imamo dovoljno vremena za pripremu pravog spektakla. Planiramo Lijepoj našoj i našim susjedima prezentirati valpovački kraj u najljepšem svjetlu. Ovo je početak nove ere Ljeta valpovačkog kao najvećeg promotora našega grada, naše tradicije i naših običaja“, na kraju je sa zadovoljstvom istaknuo gradonačelnik Šutalo.

Inače, ovogodišnje 50. Ljeto valpovačko održat će se od 22. lipnja do 1. srpnja 2018. godine. Program donosimo uskoro.

PODIJELI!