Potpisani ugovori o dodjeli potpora u poljoprivredi za 2018. godinu u gradu Valpovu

07.01.2019.

Gradonačelnik Grada Valpova, Matko Šutalo, temeljem provedenog postupka javnog poziva, potpisao je krajem proteklog tjedna ugovore o dodjeli potpora male vrijednosti u poljoprivredi za 2018. godinu s ukupno desetero poljoprivrednika s područja grada Valpova.

Temeljem potpisanih ugovora dodijeljen je iznos bespovratnih potpora od ukupno 53.000,00 kn za prihvatljive troškove koji su nastali tijekom protekle godine. Većina dodijeljenih potpora odnosi se na potpore za razvoj ekološke poljoprivredne proizvodnje na području grada Valpova, zatim potpore za razvoj povrtlarstva u zatvorenim/zaštićenim prostorima, potpore poljoprivrednicima u preradi poljoprivrednih proizvoda, te potpore za kontrolu plodnosti tla na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

Navedenim potporama male vrijednosti Grad Valpovo nastoji poticati razvoj poljoprivrede i ruralnog prostora kroz povećanje i modernizaciju primarne proizvodnje, stvaranje povoljnijih uvjeta za početak bavljenja poljoprivrednom proizvodnjom, povećanje kvalitete i konkurentnosti poljoprivrednih proizvoda, bolje iskorištenje resursa, te povećanje broja zaposlenih osoba kroz razvoj poljoprivrede sa svrhom zadržavanja stanovništva na ruralnom području kako bi se očuvale njegove vrijednosti i iskoristile prednosti.

- Za 2019. godinu u Proračunu Grada Valpova za potpore u poljoprivredi planiran je ukupan iznos od 500.000,00 kn. Stoga, ovim putem pozivamo sve poljoprivrednike s područja grada Valpova da se prijave na javni poziv za dodjelu potpora čija se objava očekuje početkom drugog kvartala. Poseban naglasak ove godine bit će stavljen na dodjelu potpora mladim poljoprivrednicima, istaknuo je gradonačelnik Šutalo.


Izvor: Grad Valpovo

PODIJELI!