Potpisan ugovor o sufinanciranju izgradnje Doma kulture “Fabijan Šovagović” u Ladimirevcima 


20.07.2018.

Gradonačelnik grada Valpova Matko Šutalo 13.07.2018 je u Osječko-baranjskoj županiji potpisao ugovor o sufinanciranju izgradnje Doma kulture “Fabijan Šovagović” u Ladimirevcima kojim se uređuju međusobni odnosi u sufinanciranju između Grada Valpova i Osječko-baranjske županije, a sve u cilju podizanja kvalitete života stanovnika te kako bi se što potpunije riješile potrebe lokalnih zajednica.
Zbog derutnosti objekta prije pet godina u Ladimirevcima je srušen stari društveni dom, pa je 1.500 mještana ostalo bez objekta nužnog za kvalitetan rad udruga, organiziranje manifestacija i događanja. Grad Valpovo je pokrenuo postupak izrade projekta novog društvenog doma te je uputio zamolbu Osječko-baranjskoj županiji za sufinanciranje njegove izgradnje.
Projektna vrijednost investicije iznosi 4,7 milijuna kuna, a Grad Valpovo osigurava 1,8 milijun kuna.
U Ladimirevcima djeluju brojne udruge koje okupljaju veliki broj članova, zaljubljenika u šport, kulturu, lovstvo, ribolovstvo te je iz tog razloga potreban odgovarajući društveni dom kako bi bili upotpunjeni sadržaji i stvoreni uvjeti za daljnji razvoj društvenog života u mjestu, a naročito kulture i spomena na lik i djelo velikog glumca Fabijana Šovagovića, jednog od prvaka hrvatskog glumišta i ponosa Ladimirevaca, Valpovštine i cijele Slavonije .
Gradonačelnik Valpova Matko Šutalo očekuje da gradnja doma počne ove jeseni i završi za godinu dana, točnije do Dana Ladimirevaca koji se održava u rujnu. U prvoj fazi izgradit će se prostorije za potrebe dobrovoljnog vatrogasnog društva, a Dom će sadržavati i prostorije za rad udruga te spomen sobu u čast Fabijanu Šovagoviću.

PODIJELI!