Postavljanje kamera s ciljem zaustavljanja devastacije okoliša

14.10.2020.

U posljednje vrijeme sve smo češće svjedoci neprimjerenog ponašanja pojedinaca te devastacije pojedinih lokacija u Gradu. Ovim povodom održan je sastanak Savjeta za prevenciju grada Valpova na kojem su prisustvovali zamjenica gradonačelnika Ana Brajnović, zamjenik načelnika policijske postaje Belišće Nikola Pepić, ravnateljica dječjeg vrtića Moj Bambi Valpovo Vedrana Kuna, logopedinja SOS dječjeg sela Ladimirevci Ana Kantor, zapovjednik DVD-a Valpovo Stjepan Koški, pedagoginja u Srednjoj školi Valpovo Zdenka Lončarić i ravnatelj osnovne škole Matije Petra Katančića Dalibor Košutić.

Glavna tema sastanka bila je upravo uništavanje imovine Osnovne škole Valpovo. Ravnatelj Škole objasnio je okupljenima kako su učestala okupljanja tijekom vikenda u dvorištu Osnovne škole. U kasno večernjim satima okupi se veliki broj djece koji devastiraju vanjsku učionicu, novoobnovljenu školsku fasadu i okoliš općenito.

Zamjenik načelnika policije rekao je kako su upoznati sa situacijom te će uvesti pojačane patrole kod Osnovne škole kao i na ostalim kritičnim mjestima. Pedagoginja Zdenka Lončarić je nadodala kako je potrebno više energije uložiti u razvijanje preventivnih programa koji će biti usmjereni prema učenicima viših razreda osnovne škole i učenicima srednje škole. Zamjenica na kraju je najavila da će se u skoroj budućnosti biti postavljene kamere kod Škole koje će biti financirane sredstvima mjesnog odbora Valpovo.

Ured gradonačelnika

PODIJELI!