Početak realizacije najavljenih investicija u Ladimirevcima

14.02.2019.

„Mještani Ladimirevaca, kao najvećeg prigradskog naselja Grada Valpova, zasigurno zaslužuju puno više nego što je do sada učinjeno od strane bivše gradske vlasti“, rekao je tada novo izabrani gradonačelnik Grada Valpova, Matko Šutalo, prilikom održavanja radnog sastanka i razgovora s mještanima Ladimirevaca u siječnju 2018. godine.
Nakon protekla samo godine dana od izrečenog obećanja, gradonačelnik Matko Šutalo najavljuje u narednom razdoblju početak realizacije velikih investicija u Ladimirevce.
Kao jedna od najvažniji investicija koju mještani čekaju skoro desetak godina, uskoro će biti realizirana. Radi se o izgradnji zgrade novog Društvenog doma u Ladimirevcima i zgrade novog vatrogasnog spremišta DVD-a Ladimirevci.
Budući da je navedeni projekt izrazito financijski zahtjevan i iznosi preko 7 mil. kn, odlučeno je da se isti izvodi u fazama.
Sukladno navedenom, nakon izrade cjelokupne projektno tehničke dokumentacije i ishođenja svih potrebnih dozvola, krajem proteklog mjeseca stručne službe Grada Valpova pokrenule su postupak javne nabave za odabir izvođača radova na izgradnji vatrogasnog spremišta DVD-a Ladimirevci i manipulativnih površina.
Navedeni postupak javne nabave je u završnoj fazi, a nakon što odluka o odabiru najpovoljnijeg izvođača radova postane izvršna s istim će biti upriličeno potpisivanje ugovora te definiran termin i završetak same investicije.
Projekt izgradnje vatrogasnog spremišta DVD-a Ladimirevci i manipulativnih površina obuhvaća izgradnju nove zgrade koja će u prizemlju sadržavati garaže za vatrogasna vozila te spremište za vatrogasnu opremu, a na katu će se nalaziti prostorije za održavanje raznih sastanaka i drugih aktivnosti vatrogasaca sa sanitarnim čvorom. Ukupna bruto površina zgrade iznosi 306,23 m2.
Procijenjena vrijednost projekta utvrđena je u ukupnom iznosu od 2.230.682,56 kn, dok će stvarna vrijednost radova biti poznata nakon potpisivanja ugovora s odabranim izvođačem radova.
Nakon što se realizira prva faza ovoga projekta, odnosno izgradi zgrada vatrogasnog spremišta DVD-a Ladimirevci krenut će se i u realizaciju druge faze ove investicije a to je kao što je gore navedeno izgradnja zgrade novog Društvenog doma.
Za istaći je i činjenica da se Osječko-baranjska županija obvezala sufinancirati realizaciju ove investicije s iznosom od 1.500.000,00 kn, što Grad Valpovo uvelike pozdravlja.
Uz navedenu investiciju, mještane Ladimirevaca zasigurno će obradovati i činjenica što će u narednim mjesecima krenuti i rekonstrukcija i prenamjena zgrade stare škole u Ladimirevcima u područni dječji vrtić koji će zadovoljiti potrebe za boravak 50-tero djece organizirano u dvije vrtiće skupine. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi nešto više od 6 mil. kn.
Trenutno je i za ovaj pokrenut postupak javne nabave za odabir najpovoljnijeg izvođača radova, što u konkretnom slučaju znači da se početak radova očekuje u mjesecu travnju ove godine.
Najavljene investicije samo su još jedan dokaz i potvrda rada i znanja sadašnje gradske vlasti, na čelu s gradonačelnikom Matkom Šutalom.

Izvor: Grad Valpovo

PODIJELI!