PRIČA O KULTURNOJ OSTAVŠTINI MATIJE PETRA KATANČIĆA – POTPISIVANJE UGOVORA ZA REKONSTRUKCIJU TRGA

19.06.2020.

Gradonačelnik Grada Valpova Matko Šutalo, u prisustvu zamjenice Ane Brajnović, danas je u Osijeku s Ministrom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije potpisao Ugovor o bespovratnim sredstvima za projekt “Priča o kulturnoj ostavštini Matije Petra Katančića”. Ovaj projekt obuhvaća, među ostalim, potpunu rekonstrukciju središnjeg gradskog trga.

Vrijednost projekta iznosi ukupno 16.556.539,21 kn, a riječ je o najvećem projektu odobrenom Gradu Valpovu u novijoj povijesti. Radi se o projektu koji je prijavljen u sklopu poziva Revitalizacija kulturne baštine urbane aglomeracije Osijek.

Ovim će se projektom povećati vrijednost kulturne baštine samom sanacijom i opremanjem crkve koja će time postati turistički atraktivnija, spriječit će se njezino propadanje te će se izgraditi prateća infrastruktura – Memorijalni centar Matije Petra Katančića, adaptirati i opremiti Edukativno-interpretacijski centar i urediti pristupne (javne) površine za održavanje kulturnih manifestacija. Međutim, ovdje se ne radi samo o izgradnji. Projekt osim izgradnje i opremanja turističke infrastrukture obuhvaća i aktivnosti promocije, edukativnih i zabavnih sadržaja, a sukladno tome potiče lokalno gospodarstvo i otvara nova radna mjesta.

Ured gradonačelnika

PODIJELI!