PREDSTAVLJANJE PROGRAMA ZA OSOBE S INVALIDITETOM GRADA VALPOVA OD 2021. DO 2025. GODINE

28.08.2020.

U sklopu projekta Društveni centar Valpovo danas se u konferencijskoj sali valpovačkog Poduzetničkog inkubatora održalo predstavljanje Programa o pravima osoba s invaliditetom iz sustava socijalne skrbi, mirovinskog i zdravstvenog sustava kojeg je predstavila autorica programa Tena Anić.

Ciljevi samog programa jesu jačanje svijesti lokalne zajednice o pravima osoba s invaliditetom na partnerske odnose, brak, roditeljstvo i obitelj, jačanje svijesti lokalne zajednice o značaju kvalitetnog obiteljskog života za djecu s teškoćama u razvoju i za osobe s invaliditetom te osiguranje i unaprjeđivanje kvalitetne usluge podrške koje su osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju omogućile ostanak u vlastitoj obitelji.

Ovo je prvi program izrađen u sklopu projekta Društveni centar Valpovo, a u izradi je i brošura za navedeni program. Kroz provedbu ovog projekta održati će se i program edukacija koji će uključivati redovna predavanja, seminare i edukacije o pravima osoba s invaliditetom kojim će se nastojati educirati zainteresirani građani Grada Valpova kako bi se osobe s invaliditetom integrirale u širu lokalnu zajednicu ostvarujući svoja zakonom predviđena prava. Neke od tema programa edukacija su: kvaliteta življenja, zapošljavanje uz podršku, samozastupanje, mogućnost socijalnih usluga u zajednici, osobno usmjereno planiranje.

Nakon završetka službenog predstavljanja, vodila se rasprava o samom programu, problemima osoba s invaliditetom te koja su moguća rješenja za neke od bitnih problema s kojima se susreću osobe s invaliditetom na području grada Valpova.

Predstavljanju Programa nazočili su zamjenica gradonačelnika grada Valpova Ana Brajnović, predsjednica Udruge Mi Valpovo Ljiljana Ivanović zajedno s članovima udruge, predsjednica Udruge Zvono Mira Anić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Valpovo Janja Oklopčić te pedagoginja Srednje škole Valpovo Zdenka Lončarić.

Projekt Društveni centar Valpovo provodi Karašicka Republika u suradnji s partnerima: Udruga ”Mi”, Udruga ”Revolucija”, Društvo Naša djeca grada Valpova i Grad Valpovo.

Projekt UP.04.2.1.07.0081 Društveni centar Valpovo sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda uz intenzitet potpore od 85% i Državni proračun Republike Hrvatske uz intenzitet potpore od 15%. Za provedbu projekta u razdoblju od 29.05.2020. do 29.05.22. odobreno je 1.854.987,23 kuna bespovratnih sredstava.

Izvor: Grad Valpovo

PODIJELI!