POSJET UDRUZI ROMA

11.09.2020.

Gradonačelnik Matko Šutalo i predsjednik VMO-a Valpovo Marko Barišić posjetili su jučer Udrugu Roma. Dočekao ih je predsjednik Udruge Damir Petrović zajedno s ostalim članovima. Nazočni građani izložili su gradonačelniku svoje probleme te će se pokušati pronaći najbolje i najbrže rješenje za rješavanje istih. Istaknuli su kako se bave humanitarnim radom te kako je sjenica u kojoj drže donacije u dosta lošem stanju pa ju je potrebno bolje zaštititi kako ne bi prokišnjavala. Radovi na sjenici bit će napravljeni već u narednih nekoliko tjedana.

Kao najveći problem istaknut je problem s kanalizacijom i legalizacijom obiteljskih kuća u kojima živi romska populacija. Gradonačelnik je objasnio kako je u tijeku ishođenje građevinske dozvole za projekt izgradnje i rekonstrukcije kanalizacijske mreže u ulici S. S. Kranjčevića te dijelu Osječke ulice, a projekti će se realizirati uz sufinanciranje Hrvatskih voda i Vijeća nacionalnih manjina RH. Što se tiče legalizacije obiteljskih kuća Upravni odjel za gospodarstvo i društvene djelatnosti pružit će im svu potrebnu pomoć oko rješavanja i tog problema.

Gradonačelnik i predsjednik VMO Barišić članovima Udruge uručili su prehrambene namirnice i pribor za školu za male školarce koje će predsjednik udruge podijeliti potrebitima.

Ured gradonačelnika

PODIJELI!