Ovog vikenda 6. Reunited Festival, ali u izmijenjenom izdanju

10.06.2020.

Šesto izdanje Reunited Festivala održat će se u petak i subotu, 12. i 13. lipnja, a ove će godine s obzirom na okolnosti, fokus biti na bogatom dnevnom programu koji će se održati na dosadašnjoj lokaciji, u dvorcu Prandau-Normann u Valpovu.

Večernji glazbeni program odgođen je za u listopad, a točni datumi će biti objavljeni naknadno.

Kroz dva dana dnevnog programa u Valpovu ćete imati priliku biti dio projekta Land Art Tour, u sklopu kojega će se održati radionica izrade skulptura od slame, koju vodi Nikola Faller te radionica sitotiska na majice.

Tu je i projekt Putokaz koji donosi niz događaja i aktivnosti kojima su u zajedničkom nazivniku putovanje, pokretljivost i pisanje. Projekt će obuhvatiti predstavljanje putopisa kroz razgovor s piscima, izložbu fotografija s putovanja, radionicu izrade fanzina, književnu radionicu te predstavljanje gostujućih udruga.

Oba su projekta rezultat suradnje triju udruga s područja Slavonije: ARLA iz Đakova, REART iz Osijeka te Udruge Revolution iz Valpova, a provode se kroz platformu Clubture uz potporu Ministarstva kulture RH, Grada Zagreba (Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport), Zaklade “Kultura Nova” i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva / kroz projekt Centri znanja.

Uz navedene projekte, program će obuhvatiti i već tradicionalnu izložbu stickera ARTbeat. Prva izložba ovakvog tipa na ovim prostorima rezultirala je odličnim odazivom street artista koji su poslali svoje najbolje radove. U izložbi sudjeluje preko 200 umjetnika iz cijelog svijeta, iz više od 80 različitih zemalja svijeta, od Južne Afrike, Meksika, Brazila, SAD-a, preko cijele Europe, pa sve do Filipina i Japana.

Cjelodnevni program će biti popraćen i dnevnim glazbenim programom za koji će biti zaduženi Revolt DJ*s, članovi domaćeg kolektiva koji je proizišao iz dugogodišnjeg rada Udruge Revolution, BellyFull je dub reggae aktivist iz Zenice i prijatelj Reunited festivala i Slavonija Vibes Syndicate, kolektiv slavonskih zaljubljenika u dub reggae zvuk i soundsystem kulturu. Festival je prepoznatljivost izgradio na soundsystem kulturi, pa će tako glazbeni dio dnevnog programa pogoniti Rebel Station Soundsystem, koji je ujedno ručni rad članova udruge.

Više informacija o rasporedu dnevnog programa možete pronaći na službenoj Facebook stranici Reunited festivala, ili možete zapratiti Reunited festival na Instagramu.Izvor: Udruga Revolution

PODIJELI!