Ostvarenja u naselju Bizovac tijekom 2018. godine


03.01.2019.

Protekle 2018. godine u Bizovcu općinskom središtu ostvarene su vrijedne kapitalne infrastrukturne i društveno značajne investicije. Kroz najmlađu bizovačku Cvjetnu ulicu uz potporu HEP-plina i Hrvatskih voda izgrađen je plinovod i vodovodna mreža. U prostorije zgrada, kina „Mladost“ i Kulturno umjetničkog društva „Bizovac“ uvedeno je centralno grijanje i instalirani klimatizacijski uređaji. Dječji vrtić „Maslačak“ opremljen je potrebnim namještajem u moderno novouređenim jaslicama, a uokolo dječjeg igrališta kod vrtića postavljena je zaštitna ograda.
Zalaganjem općinskog načelnika bizovačkom vatrogasnom društvu iz Njemačke je nabavljeno i na korištenje predano protupožarno vozilo.
Na temelju projektne dokumentacije rekonstrukcije i konzervatorske studije nastavljena je obnova kurije Norman najvrjednijeg kulturno povijesnog spomenika graditeljske baštine bizovačkog kraja.
Na više lokacija u mjestu popravljene su asfaltne prometnice, obnavljani su poljski putevi i oborinski kanali te zasađene nove mlade sadnice autohtonih vrsta drveća.
Općina Bizovac bila je glavni pokrovitelj 15. po redu tradicionalne manifestacije Bizovačke ljetne večeri u sklopu koje je održano natjecanje u pripremanju fiš paprikaša, turnir ulica u malom nogometu, više koncerata, izložba starih fotografija i druga događanja. Na jedan od otvorenih EU natječaja prijavljen je projekt izgradnje novog sportskog centra, a nogometnom klubu „BSK-Termia“ za održavanje travnjaka predana je nova traktorska kosilica. Općina Bizovac podržala je osnivanje dvije nove udruge u Bizovcu: Nogometnog centra djece i mladeži i Šahovskog kluba „Mladost“. U općinskom proračunu za 2019. predviđena su financijska sredstva za realizaciju desetak novih projekata.

Izvor. Srećko Vuković

PODIJELI!