Projekt "Zeleno Valpovo"

13. 11. 2019.

U valpovačkom dječjem vrtiću “Moj Bambi” 11. studenoga 2019. svečano je otvorena kućica na drvetu koja je izgrađena u listopadu kroz projekt Grada Valpova “Zeleno Valpovo”. Kućicu je otvorila zamjenica gradonačelnika Ana Brajnović uz pomoć djece koja su u vrtiću sudjelovala u izgradnji kućice. Zamjenica gradonačelnika izrazila je zadovoljstvo izvedbom ovog projekta koji ima i edukativni karakter te je pozvala djecu da čuvaju svoju kućicu kako bi ju i buduće generacije mogle koristiti.

Kućica na drvetu izrađena je nakon što je u dvorištu vrtića srušen veliki star bor, od čijih je ostataka napravljena građa za samu kućicu, a proces je uključivao rezanje i sušenje borovine iz dvorišta vrtića te njenu obradu i upotrebu za izgradnju dječje kućice. Radovi su započeli u srpnju ove godine, a dovršeni su u listopadu. Djeca su u izgradnji kućice sudjelovala izradom zastave i bojanjem dasaka koje su zatim iskorištene u završnoj fazi izgradnje kao baza stubišta na ulazu, klupe oko pješčanika, klupe u kućici te dio drvenog podesta ispod same kućice.

Nakon rezanja vrpce, djeca su uz pjesmu i recitacije oduševljeno prvi puta ušla u svoju kućicu na drvetu, a ravnateljica vrtića “Moj Bambi” Vedrana Kuna također je sa zadovoljstvom poručila kako je kućica nadmašila sva očekivanja te kako se nada da će u Gradu Valpovu biti još ovakvih eko-projekata.

Projekt Zeleno Valpovo sufinancirala je Europska unija iz OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Izvor:Grad Valpovo

PODIJELI!