Održana predstava Eko Crvenkapica u sklopu projekta Zeleno Valpovo

13.12.2019.

U srijedu, 11.prosinca 2019. godine u Centru kulture “Katančić” održana je predstava “Eko Crvenkapica” koju su izveli učenici Područne škole „Šag“, članovi Društva naša djeca Grada Valpova u sklopu projekta “Zeleno Valpovo”.
Zanimljivost ove predstave bila je u tome što je vuk u ovoj priči pozitivac te poučava Crvenkapicu da ne uništava šumu, ne baca smeće po njoj te ju upozorava na zdravu prehranu i čisti zrak. Kroz pjesmu i ples zbora, publika je naučila da iako su mali, to ništa ne smeta, već svatko od nas može napraviti velike stvari za očuvanje okoliša.
Predstavu su učenici uvježbavali s učiteljicama Ivanom Andrić Pejak i Kornelijom Berečić. Ulogu Crvenkapice predstavila je Iva Čvagić (4. r.),ulogu vuka Josipa Zemljak (1. r.), majku Klara Jurić (2.r.), lovca Marko Jeger (2.r.), baku Ema Udarević (3.r.) i brata Niko Čvagić (2.r.). Djecu je na gitari pratio Matej Vidranski, koji se pobrinuo i za ozvučenje same predstave.
Zadnje događanje u sklopu projekta Zeleno Valpovo održat će se u petak, 13.12.2019. s početkom u 11:30h u velikoj dvorani “CK Katančić”, a radi se o projektnom danu na kojem će učenici OŠ M.P.Katančić iz Valpova odigrati predstavu za više razrede te okušati svoje znanje u natjecanjima iz kemije, biologije, prirode i društva, informatike, tehničke kulture, likovnog i glazbenog odgoja. Teme natjecanja i predstave bit će, dakako, vezane za održivo gospodarenje otpadom.

PODIJELI!