Održana 4. javna tribina u sklopu projekta “Zeleno Valpovo”

01.03.2019.

U petak, 27. rujna 2019. u Maloj dvorani Centra kulture «Katančić» održana je pretposljednja, četvrta, javna tribina u sklopu projekta «Zeleno Valpovo».
Predavanje na javnoj tribini održala je gospođa Tihana Škugor, univ. spec. oecol. voditeljica sustava kvalitete i zaštite okoliša u komunalnoj tvrtki Unikom d.o.o. u Osijeku. Na predavanju pod nazivom ”Zakonodavstvo EU I RH o održivom gospodarenju otpadom” posjetitelji su saznali sve o novim EU pravilima i obvezujućim ciljevima za recikliranje otpada i smanjenje odlaganja otpada s fiksnim rokovima za države članice, te obveze Hrvatske u pogledu istih. Također, posjetiteljima je pojašnjeno kako kružna ekonomija može uvelike doprinijeti razvoju i konkurentnosti hrvatskog gospodarstva, pretvaranjem otpada u vrijedne resurse, poticanjem inovacija i stvaranjem novih zelenih poslova. Nakon predavanja i rasprave za sudionike je organiziran catering ispred dvorane za predavanje uz koji su se sudionici družili uz neformalan razgovor.
Posljednja javna tribina u sklopu ovog projekta planirana je za kraj listopada.
Projekt «Zeleno Valpovo» financirala je Europska unija iz OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Zaštita okoliša i održivost resursa.

Izvor: Grad Valpovo

PODIJELI!