Održana 2 ciklusa online radionica kroz projekt "Zeleni inkubator"

16.06.2020.

Udruga Zvono u partnerstvu s Obrtničkom školom Požega započela je s provedbom projekta “Zeleni inkubator” u ožujku ove godine.
Projekt je usmjeren na osnaživanje mladih za sudjelovanje u aktivnostima društvenog poduzetništva s ciljem rješavanja problema nezaposlenosti. Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku s iznosom od 75.000,00 kuna. Projekt je započeo 1. ožujka i traje do 31. listopada 2020.
S provedbom edukativnih radionica za mlade započeli smo u lipnju. Prva je radionica održana 4. lipnja 2020. godine preko platforme Blue Jeans. Mladi su se upoznali s pojmom društveno poduzetništvo i kroz primjere dobre prakse naučili kako funkcioniraju društvena poduzeća.
Druga online radionica održana je 10. lipnja 2020. godine, a tema radionice bila je „ Zadruga i osnivanje poduzeća“. Tijekom radionice sudionici su imali priliku saznati kako se osnivaju zadruge i poduzeća, koje su zadruge i poduzeća u Hrvatskoj te kako funkcioniraju.
Treći i četvrti ciklus radionica predviđen je za rujan 2020. godine, a mladi će imati priliku uz podršku raditi i na vlastitim društevnopoduzetničkim idejama. 

PODIJELI!