Održan radni sastanak s predstavnicima Športske zajednice Osječko-baranjske županije Osijek

30.10.2019.

Održan je sastanak s glavnim tajnikom Športske zajednice Osječko-baranjske županije, Dubravkom Ižakovićem te predstavnicom Školskog športskog saveza Osječko-baranjske županije Mirnom Rajle Brođanac. U Gradu Valpovu dočekala ih je zamjenica gradonačelnika Ana Brajnović, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Valpovo Marko Barišić, ravnatelj Osnovne škole Matija Petar Katančić Dalibor Košutić te predstavnici Zajednice športskih udruga grada Valpova Alenko Bajer i Nenad Petrović.
S ciljem unapređenja uvjeta djelovanja sportskih udruga na području grada Valpova, tijekom sastanka, razgovaralo se o nabavci kombi vozila za potrebe sportskih klubova, obnovi krovišta Gradsko-školske športske dvorane u Valpovu, školovanju i stručnom usavršavanje trenera, o uređenju i rekonstrukciji sportskih terena u Gradu Valpovu, stvaranju kalendara događaja u suradnji sa Športskom zajednicom Osječko-baranjske županije te imenovanje koordinatora za sportsku rekreaciju, atletiku, školu neplivača, trčanje i rekreaciju osoba s invaliditetom.
Predstavnik Športske zajednice OBŽ, Dubravko Ižaković, istaknuo je kako se na području Županije radi na cilju razvijanja sporta u svim mjestima i gradovima Županije u cilju održavanja zdravog života svojih sugrađana, ali i na spajanju turizma i sporta s obzirom da su Slavonija i Baranja sve više prepoznati kao turistička destinacija, a među njima se nalazi i Grad Valpovo.
Tijekom sastanka predstavnici Grada naglasili su kako će gradonačelnik Šutalo u prijedlogu proračuna za 2020. god. uvrstiti povećanje sredstava Zajednici športskih udruga grada Valpova s namjerom da se planirano povećanje odnosi i na sredstva za školovanje trenera te financiranje u cijelosti škole plivanja za svu zainteresiranu djecu.

Izvor: Grad Valpovo

PODIJELI!