Obnovljena postojeća i postavljena dodatna rasvjeta u dijelu Ulice kralja Petra Krešimira IV u Valpovu

04. 06. 2018.

Sukladno Ugovoru o izvođenju radova, zaključenom između Grada Valpova i tvrtke Elektro-vrata d.o.o. iz Osijeka, kojoj je četverogodišnjim ugovorom povjereno i održavanje javne rasvjete na području Grada Valpova, izvršena je obnova i popravak javne rasvjete u dijelu ulice Kralja Petra Krešimira IV, na dionici od garaža doma zdravlja do ribarskog doma.

Ovom prilikom na duljini dionice od 141,60 metara umjesto starog, dotrajalog i oštećenog kabela položen je novi kabel, a umjesto tri stara i za ovu dužinu nedostatna čelična stupa na nove betonske stope postavljeno je ukupno šest čeličnih, okruglih stupova i to pet visine šest metara i jedan visine osam metara. Na čelične stupove postavljene su LED svjetiljke tipa Philips Malaga snage 56 W i to dvije na stup visine osam metara postavljen na raskrižju kod ribarskog doma, a na ostalih pet nižih stupova po jedna svjetiljka.

Ovom obnovom i sanacijom javne rasvjete osvijetljen je dio ulice i raskrižja koji su do sada bili u mraku, a postavljanjem LED rasvjete dolazi i do ušteda u cijeni gorenja jer instaliranih sedam svjetiljki troši ukupno 413 W/h, a do sada je na tri stare svjetiljke bila potrošnja od ukupno 900 W, a razina osvijetljenosti ulice nije bila zadovoljavajuća.

Ugovorena vrijednost predmetnih radova iznosi 52.485,38 kn sa PDV-om.

Radove je izvela tvrtka Elektro-vrata d.o.o. iz Osijeka.

Uskoro se očekuju radovi i u drugim dijelovima grada Valpova te u prigradskim naseljima.

PODIJELI!