Objavljen javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora za poticanje razvoja poduzetništva na području grada Valpova

24.08.2020.

S ciljem jačanja konkurentnog nastupa poduzetnika na tržištu, povećanja investicijskog ulaganja poduzetnika uz rast zaposlenosti te ublažavanja negativnih posljedica na gospodarstvo Grada Valpova za vrijeme epidemije bolesti COVID-19, gradonačelnik Grada Valpova, Matko Šutalo, objavio je Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje razvoja poduzetništva na području grada Valpova u 2020. godini.

U sklopu Javnog poziva potpore mogu ostvariti poduzetnici početnici te svi postojeći subjekti malog gospodarstva s područja grada Valpova koji kontinuirano obavljaju svoju djelatnost najmanje dvije godine. Pravo na potporu mogu ostvariti i subjekti malog gospodarstva koji nemaju svoje sjedište na području grada Valpova, pod uvjetom da na području grada Valpova imaju svoju poslovnu jedinicu ili podružnicu.

Ukupno raspoloživa sredstva namijenjena za dodjelu potpora po ovom Javnom pozivu iznose 500.000,00 kn.

Predmetni Javni poziv objavljen je na vrijeme od 30 dana, odnosno do iskorištenja sredstava planiranih u Proračunu Grada Valpova za 2020. godinu. Zadnji dan za prijavu je 23. rujan 2020. godine.

Gradonačelnik Šutalo ovim putem poziva sve zainteresirane poduzetnike da na vrijeme podnesu svoje zahtjeve sa svom propisanom dokumentacijom. Za dodatna pitanja mogu se obratiti u Upravni odjel za gospodarstvo i društvene djelatnosti Grada Valpova svakim radnim danom.

Ujedno napominje, kako je tijekom protekle godine za potpore poduzetnicima isplaćeno ukupno 454.299,94 kn što znači da su sredstva bila iskorištena gotovo u cijelosti i što je pokazatelj da Gradska uprava osluškuje trenutne potrebe i probleme poduzetnika sa svojeg područja te vodi kontinuiranu brigu i ulaže maksimalne napore iz svoje nadležnosti kako bi se održala povoljna poduzetnička klima.

Za naredno mandatno razdoblje u pripremi su i nove, još izdašnije mjere kako za poticanje razvoja poduzetništva na području grada Valpova, tako i za poticaje razvoja poljoprivrede, istaknuo je Šutalo.

Grad Valpovo

Link:   http://valpovo.hr/2020/08/24/objavljen-javni-poziv-za-dodjelu-bespovratnih-potpora-za-poticanje-razvoja-poduzetnistva-na-podrucju-grada-valpova/

PODIJELI!