Obavijest iz ureda gradonačelnika Grada Valpova Matka Šutala


04.06.2019.

Drage Ladimirevčanke i Ladimirevčani!
Nakon dugo godina praznih obećanja i uvjeravanja u početak realizacije kapitalnih investicija u Ladimirevcima od strane bivše gradske vlasti i drugih dužnosnika, sa zadovoljstvom Vas obavještavam da su početkom ovoga tjedna započeli radovi na izgradnji zgrade Vatrogasnog spremišta DVD-a u Ladimirevcima. Obećanje koje sam Vam dao kada sam stupio na dužnost Gradonačelnika Grada Valpova sada se u cijelosti i ostvaruje.
Ovo je samo dokaz da nova Gradska uprava radi odgovorno, profesionalno i za boljitak svih mještana kako prigradskog naselja Ladimirevaca tako i cijelog područja grada Valpova, ne osvrćući se na politička podmetanja.
Projekt izgradnje zgrade Vatrogasnog spremišta DVD-a Ladimirevci iznosi ukupno 2,2 mil. kn i financira se iz sredstava Proračuna Grada Valpova i Osječko-baranjske županije. Navedeni projekt obuhvaća izgradnju nove zgrade koja će u prizemlju sadržavati garaže za vatrogasna vozila te spremište za vatrogasnu opremu, a na katu će se nalaziti prostorije za održavanje raznih sastanaka i drugih aktivnosti vatrogasaca sa sanitarnim čvorom.
Zadovoljstvo mi je ujedno najaviti da uz navedeni kapitalni projekt u narednim danima u Ladimirevcima započinje i realizacija projekta pod nazivom „Rekonstrukcija i prenamjena zgrade stare škole u Ladimirevcima u područni dječji vrtić“.
Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 6 mil. kn i zahvaljujući pravodobnoj pripremi projektne dokumentacije i ishođenju pravomoćne građevinske dozvole uspjeli smo ostvariti 100 % potporu kroz Program ruralnog razvoja RH. Navedeni projekt prijavljen je u mjesecu rujnu 2018. godine.
Područni vrtić u Ladimirevcima zadovoljiti će potrebe za boravak 50-tero djece organizirano u dvije vrtićke skupine te je plan da isti već sljedeće godine u potpunosti bude u funkciji na zadovoljstvo svih mladih obitelji sa našeg područja.
Što se tiče kapitalnih investicija u prigradskom naselju Ladimirevci želim istaći da ovo nije kraj nego ovim putem najavljujem i nove kapitalne investicije i projekte o kojima ću Vas detaljnije upoznati kada za to dođe vrijeme.
Vaš gradonačelnik Matko Šutalo! 

PODIJELI!