Novi sadržaji na olimpijskom stadionu u Brođancima

06.10.2020.

Do slijedećeg održavanja Olimpijade starih sportova olimpijski stadion u Brođancima ponoviti će se u nove infrastrukturne sadržaje važne za odvijanje ove jedinstvene manifestacije po kojoj su Brođanci poznati na daleko.

Kako se zbog svima dobro poznatih razloga Olimpijada u Brođancima ovoga ljeta nije održala Općina Bizovac i Olimpijski odbor značajna financijska sredstva odlučili su uložiti u opremanje, sanaciju postojećih starih etno građevina i izgradnju novih potrebnih objekata na prostoru uokolo olimpijskog borilišta. Prvi takav novi sadržaj koji se ovih dana užurbano gradi, a za koji je općina Bizovac izradila projektno tehničku dokumentaciju i ishodila građevinsku dozvolu je drvena nadstrešnica koja će omogućiti prihvat velikog broja gostiju, predstavnika natjecateljskih ekipa i uzvanika. Osim u vrijeme trajanja olimpijade prostor sjenice moći će koristiti i članovi mjesnog nogometnog kluba i sve organizirane grupe mještana i aktivne udruga s područja bizovačke općine.

U blizini lijepe nadstrešnice već je izveden priključak pitke vode, a naredne godine u blizini će se graditi sanitarni čvor i drugi pomoćne građevine.

Izvor: Srećko Vuković

PODIJELI!