Noć knjige 2018. godine u belišćanskoj knjižnici


18.04.2018.

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće i ove godine obilježit će Noć knjige 23. travnja 2018. godine različitim aktivnostima.
Ova manifestacija održava se inače još od 2012. godine, najčešće u knjižnicama, ali i u knjižarama, dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, antikvarijatima, muzejima. Tema ovogodišnje Noći knjige je budućnost knjige.
Program počinje u 16,30 sati književnim susretom. Vlasta Golub, književnica koja piše za djecu i mlade, predstavit će svoj roman „O ljubavi, spletkama i svemu pomalo“. Susret je namijenjen učenicima sedmih i osmih razreda osnovne škole.
Nakon književnog susreta otvara se Sajam otpisanih i poklonjenih knjiga za pet kuna, a program se nastavlja kreativnom radionicom za osnovnoškolce.
Redovni sastanak Belišćanskog čitateljskog kluba također je jedna od aktivnosti, a ovoga puta će se raspravljati o knjigama koje govore o budućnosti, što je i bio čitateljski zadatak za ovaj mjesec.
Posljednja aktivnost za Noć knjige počinje u 20,00 sati, a to je pub kviz u knjižnici. Pitanja za kviz bit će iz tri područja: književnosti, glazbe i filma, a ekipa s najviše osvojenih bodova dobit će vrijedan poklon paket s knjigama.
Osim ovih aktivnosti, u vrijeme dok traje Noć knjige, vrijedi akcija: tko se učlani i plati članarinu, dobit će jednu knjigu na poklon.
U belišćanskoj knjižnici se nadaju da će neka od ovih aktivnosti privući i zainteresirati građane na dolazak u knjižnicu. 

PODIJELI!