Nakon 34 godine nova rasvjeta na Trgu kralja Tomislava


06.09.2018.

Sukladno provedenom postupku javne nabave izvršena je ugradnja LED svjetiljki na Trgu kralja Tomislava u Valpovu, uključujući i prostore između robnih kuća Arka i Valma te uz Centar kulture, dok je rasvjeta stara 34 godine otišla u povijest.
Ovom prilikom sa ukupno 30 čeličnih stupova javne rasvjete unutar pješačke zone i 3 stupa uz Centar kulture, demontirano je ukupno 50 starih i dotrajalih svjetiljki. Umjesto starih svjetiljki na postojeće stupove postavljeno je ukupno 48 LED svjetiljki tipa Philips TownGuide Performer BDP103 PCC 1Xgnr50/840 oblika lanterne sa pretežito asimetričnom optikom i 1 cestovna LED svjetiljke tipa Philips ClearWay. Uz postavljene svjetiljke kao rezerva pribavljene su dvije svjetiljke oblika lanterne. LED svjetiljke maximalne su snage 38 W, a ukupne instalirane snage od 1862 W.
Ugradnjom LED rasvjete, uz bolju osvijetljenost prostora i garanciju od 5 godina na LED svjetiljke, postiže se i značajan efekt uštede u potrošnji električne energije i to u ovom primjeru 4 puta u odnosu na staru rasvjetu ( bilo instalirano cca 7500 W).
Sveukupna vrijednost izvedenih radova na ugradnji LED svjetiljki na Trgu odnosno cijeloj pješačkoj zoni, uz Centar kulture uključujući i nabavku rezervnih svjetiljki iznosi: 174.362,50 kn.
Radove je izvela tvrtka Tehno – elektro d.o.o. iz Đakova.

Foto: grad Valpovo

PODIJELI!