Mladi valpovački rukometaši na primanju kod gradonačelnika Valpova


20.07.2019.

U utorak, 16. srpnja 2019. godine gradonačelnik Matko Šutalo u velikoj vijećnici Grada Valpova upriličio je prijem za mlade rukometaše koji su početkom srpnja u Švedskoj polučili hvale vrijedan rezultat. Partille Cup je najveći svjetski rukometni turnir mladih koji se u prvom tjednu srpnja održava u švedskom gradu Göteborgu od 1970. godine te je ove doživio svoje jubilarno, 50. izdanje. Valpovački rukometaši, potpomognuti igračima iz prijateljskih klubova, nastupali su za selekciju Slavonije.

Na ukupno 5 različitih dijelova Göteborga, s ukupno 71 otvorenim rukometnim igralištem, u 5 natjecateljskih dana odigrano je 4.929 utakmica.

Dječaci rođeni 2004. u skupni 6 ostvarili su potpuni učinak te se s prve pozicije plasirali među najbolje 64 ekipe. U 1/32 savladali su norveški Baekkelaget SK, 1/16 egipatski Alexandria Team, a u 1/8 finala favorizirani švedski IFK Skövde te izborili plasman među 8 najboljih momčadi od ukupno 114 u ovoj konkurenciji. Po kišnom vremenu rezultatom 14:10 ekipa je u borbi za polufinale poražena od kasnijeg pobjednika turnira danski Hörning Hanbold. Selekcija je odigrala 9 utakmica, uz zabilježen samo jedan poraz.

Dječaci rođeni 2006. godište pod vodstvom trenera u skupni 15 ostvarili su potpuni učinak te se s prve pozicije plasirala među najbolje 64 ekipe. U 1/16 savladali su norveški Kragerö, 1/8 danski Hornabaek SF, a u 1/4 finala švedski Ystads IF te izborili plasman 1/2 finale od ukupno 93 momčadi. U polufinalnoj utakmici zaustavljeni su od sjajne ekipe RK Rudara iz Ruda te ostvaruju veličanstveni uspjeh osvajanjem brončane medalje. Selekcija je odigrala 9 utakmica uz zabilježen samo jedan poraz.

Dječaci rođeni 2007. godište pod vodstvom trenera došli su u Švedsku s jasnim ciljem, obraniti naslov prvaka od prošle godine. U skupni 9 ostvarili su 4 pobjede i 1 poraz te se s druge pozicije plasirali među najbolje 32 ekipe. U 1/16 savladali su švedski Aranäs, 1/8 moldavsku Fortunu, a u 1/4 finala egipatsku Alexandriu SC. Nastup u finalu izborili su pobjedom protiv švedskog Täby Handboll. Finale je bilo kišno i hrvatsko. Naši momci savladali su odlične vršnjake iz RK Rugvice rezultatom 5:4 te tako obranili naslov prvaka i zlatna medalja putuje u Hrvatsku, točnije u Slavoniju. Za napomenuti je kako je ovo jedina zlatna medalja od 17 hrvatskih selekcija koje su organizirano nastupile na 50. izdanju Partille Cupa što dodatno daje na težini i značaju uspjeha. Selekcija je odigrala 10 utakmica, uz zabilježen samo jedan poraz.

Treneri Matija Fumić, Marko Blažević i Alenko Bajer (koordinator projekta) istaknuli su gradonačelniku kako su naše 3 selekcije odigrale na turniru ukupno 28 utakmica s momčadima iz Švedske, Danske, Norveške, Egipta, Nizozemske, Njemačke, Švicarske, Škotske i Hrvatske te ostvarile 25 pobjeda uz samo 3 poraza.

Gradonačelniku su se obratili i kapetani naših šampiona koji su izrazili zadovoljstvo učinjenim i doživljenim u Švedskoj te mu zahvalili na podršci koju imaju od njega i Grada Valpova.

Gradonačelnik Šutalo čestitao je mladim rukometašima na uspjehu istaknuvši da su na doista veličanstveni način predstavili svoje obitelji, klubove, Slavoniju i Lijepu našu te tako i dokazali da naša regija posjeduje kvalitetne igrače, mlade potencijale koji unatoč vrlo kompleksnim uvjetima u kojima rade polučuju iznimne rezultate pod vodstvom stručnih trenera.

Gradonačelnik je na kraju uručio svim igračima prigodne poklone.

Izvor: Ured Gradonačelnika

PODIJELI!