Mirela Skelac ponovno izabrana za predsjednicu Mažoretkinja grada Valpova

18.03.2019.

Dugogodišnja predsjednica udruge "Mažoretkinje grada Valpova" Mirela Skelac dobila je povjerenje članova Udruge za novi četverogodišnji mandat, koji su je svojim glasovima ponovno izabrali za predsjednicu na Izbornoj skupštini održanoj u prostoriji Šahovskog kluba "Hrvatska čitaonica" u Centru kulture "Matija Petar Katančić" u Valpovu u petak, 15. veljače 2019. godine.

S druge strane, na vlastiti zahtjev dužnosti je razriješena dugogodišnja tajnica Ruža Žulj kojoj je u znak zahvale uručen prigodni poklon. Ona je također mažoretkinjama zahvalila na suradnji.

Na mjesto tajnice izabrana je Ljiljana Marinjak, dopredsjednica će biti Verica Jezdić, dok će funkciju likvidatorice obavljati Jadranka Špiranović.

Odlučeno je i da će valpovačke mažoretkinje od sada imati dvije voditeljice - Ines Brezovac, licenciranu instruktoricu twirlinga s licencom Hrvatske olimpijske akademije i Mateu Sopić, učiteljicu razredne nastave s položenom nastavom tjelesne i zdravstvene kulture.

U Upravni odbor izabrani su: Dalibor Košutić, Verica Jezdić, Mirela Skelac, Ines Brezovac, Ljiljana Marinjak, Iva Černošek i predstavnica roditelja Nikolina Mrđenović.

Predsjednica je podnijela izvješće o radu u protekloj godini, u kojemu je istaknula brojne nastupe na području grada Valpova i redovito održavanje treninga te uspješnu provedbu 4. plesne smotre "Veseli ritam pokreta" koju organiziraju "Mažoretkinje grada Valpova" uz pomoć partnera, a to je 2018. godine bila Osnovna škola Ladimirevci. Važno je istaknuti kako su valpovačke mažoretkinje ponovno bile uspješne na međunarodnom festivalu twirlinga i mažoret plesa "SAMOBORfestu 2018." gdje su osvojile srebrnu medalju. S obzirom da je Udruga u protekloj godini dobila značajno više sredstava od Grada Valpova, otvorila se mogućnost nabavke novih štapova, što je bilo prijeko potrebno i što je i učinjeno.

U planu za 2019. godinu svakako je dalja edukacija trenerica, redovito održavanje treninga, omasovljenje članstva, osnivanje sekcije u Ivanovcima, nastupi na brojnim događanjima u gradu, promocija knjige "Mažoret ples u Valpovu" autorice Mirele Skelac, provedba 5. plesne smotre "Veseli ritam pokreta" povodom Svjetskog dana plesa posljednjeg vikenda u travnju, sudjelovanje na "SAMOBORfestu 2019." te sudjelovanje na smotri mažoret timova u Viškovu.

Članarina u 2019. godini ostaje u istom iznosu 40 kuna mjesečno, a za informacije o upisima i terminima treninga svi zainteresirani mogu se javiti na Facebook stranicu "Mažoretkinje grada Valpova" ili na brojeve 098 916 5732 i 091 539 9567.

PODIJELI!