Mažoretkinje grada Valpova iz Samobora se vratile sa zlatom

04.0062019.

Druga je to zlatna medalja koju su valpovačke mažoretkinje osvojile na SAMOBORfestu

VALPOVO/SAMOBOR Mažoretkinje grada Valpova nastavile su niz sudjelovanja na Međunarodnom festivalu twirlinga i mažoret plesa "SAMOBORfest 2019.". Ovogodišnje izdanje bilo je jubilarno deseto i održavalo se 1. i 2. lipnja u Sportskoj dvorani u Samoboru.

Natjecatelji iz 22 kluba iz Njemačke, Češke, Slovenije i Hrvatske bili su raspoređeni po kategorijama, ovisno o uzrastu (mini, djeca, kadeti, juniori, seniori), broju natjecatelja (solo, duo/trio, tim, grupa) i izražaju (tradicionalni mažoret ples, mažoret, pompon, rekviziti, show dance, tim mix, zastave, lyrical staging).

Mažoretkinje grada Valpova nastupile su u kategorijama Tradicionalni mažoret ples (djeca), Tim mix (djeca) i Duo s rekvizitima (kadeti). Po prvi su puta na ovome natjecanju nastupili djevojčice i dječaci iz sekcije valpovačkih mažoretkinja koja od veljače djeluje u Ivanovcima. Oni su se uspješno predstavili u Tradicionalnom mažoret plesu, dok su jednako uspješno svoj Duo s rekvizitima izvele Lana Vranjković i Klara Budišić.

U kategoriji Tim mix, gdje se natjecatelji predstavljaju koreografijom u kojoj se služe štapovima i pomponima, Mažoretkinje grada Valpova osvojile su zlatnu medalju. Za Valpovo su nastupale Lana Vranjković, Elena Pilipović, Anđela Vidošić, Helena Katušić i Klara Budišić. Za natjecanje su ih pripremale trenerice Matea Sopić i Ines Brezovac.

Druga je to zlatna medalja (uz brojne brončane i srebrne) koju su Mažoretkinje grada Valpova osvojile na SAMOBORfestu.

U pratnji djece u Samobor, osim trenerica, putovale su i predsjednica Mažoretkinja grada Valpova Mirela Skelac, tajnica Ljiljana Marinjak, učiteljica Monika Mužar-Kos te nekolicina roditelja i baka.

PODIJELI!