Land art tour (Valpovo, Osijek, Đakovo)

12.06.2020.

PROGRAM

Land art tour-a se sastoji od land art radionica koje vodi akademski umjetnik Nikola Faller i izložbi land art uz radionice sitotiska na majice koju vode Davor Ileš i Valentina Grubačević. Land art tour će povezati tri slavonska grada Valpovo, Osijek i Đakovo obilježavajući turneju i povezujući lokalne umjetnike i festivale Reunited i ReArt uz popratni program. Projekt se provodi kroz platformu Clubture u partnerstvu s udrugama Revolucija, REART i ARLA.

Prošireno program:

Land art tour projekt promovira umjetnost i stvaralaštvo land art tehnika, održivog načina života i educira upotrebljujući prirodne materijale. Cilj je potaknuti promišljanje mladih o korijenima civilizacije i uloge umjetnosti u tom procesu te povezivanje suvremenih tehnika i tradicionalnih materijala. Land art tour radionice vodi Nikola Faller umjetnik koji se s time bavi dugi niz godina i u radionicama će se učiti rad sa pijeskom, lišćem, granama, slamom, prirodnim materijalima stvarati skulpture i kako ih zanimljivo predstaviti. U radionice se mogu uključiti svi zainteresirani mladi kako bi saznali nešto o land art tehnici. Time usmjeravamo i promičemo zelene tehnologije, ekologiju i umjetnost a sve to će biti na turneji gradova Valpovo, Osijek i Đakovo. Povezujemo urbano gradsko sa prirodom gradskih parkova, perivoja, šuma. Nakon dvodnevnih radionica slijedi izložba Land art tour u svakom gradu uz popratni program. Radionica sitotiska je dio Land art programa gdje će se moći otisnuti sitotisak na majicu sa obilježjem Land art turneje. Radionice sitotiska vode Davor Ileš i Valentina Grubačević (udruge Revolucija i REART). Sve radionice su orijentirane na diy za mlade. Ova neobična turneja prvi put je na našim prostorima povezujući sva tri slavonska grada i promičući land art tehnike, ekologiju i umjetnost među mladima.

↘ Land art turneja se održava u tri grada: Valpovu, Osijeku i Đakovu a uključuje radionice land art tehnike, izložbe, radionice izrade sitotiska na majice i popratni glazbeni program.

↘ Na radionicama će sudjelovati mladi koji su zainteresirani za land art tehnike i umjetnost kao i svi drugi zainteresirani građani. Radionice su besplatne za polaznike i provode ih osobe sa iskustvom u takvom tipu radionica.

↘ Program u sva tri grada će se odvijati u dva dana. Prvi dan je početak radionice Land art izrade skulptura i upoznavanja s tehnikom. Drugi dan se land art radionica nastavlja uz konačnu izložbu svih radova. Drugog dana tokom dijela izložbe će se održavati radionica sitotiska gdje će sudionici i posjetitelji moći otisnuti majicu Land art tour loga. Glazbeni program organizirati će članovi udruga partnera u projektu.

↘ Cilj je potaknuti mlade na aktivno sudjelovanje i kreativni doprinos svom gradu, kao i pozitivan utjecaj na mlađe generacije i uključivanje u razvoj nezavisne i alternativne scene, što je izuzetno bitno za budućnost razvoja nezavisne kulture. Na radionicama će sudjelovati mladi koji su zainteresirani za land art tehnike i umjetnost promičući pitanja održivog načina života.

Land art tour: Valpovo 11. i 12. 6. / Osijek 19. i 20. 6. / Đakovo 3. i 4. 7.

Projekt “Land art tour” provodi se kroz platformu Clubture u partnerstvu s – Udruga za umjetnost i stvaralaštvo REART Osijek, Udruga mladih za poticanje kreativnog izražavanja “Revolucija” Valpovo i ARLA udruga za promicanje urbane kulture, Đakovo uz potporu Ministarstva kulture RH, Grada Zagreba (gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport), Zaklade “Kultura Nova” i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva / kroz projekt Centri znanja.
Izvor: Grad Valpovo

PODIJELI!