Ladimirevačkom vrtiću odličan PET

31.08.2020.

Bliži se službeno otvaranje područnog odjela Dječjeg vrtića Maza Valpovo u Ladimirevcima. Naime, danas je održan tehnički pregled na kojem je vrtić dobio prolaznu ocjenu. Uskoro će biti realizirana dugogodišnja potreba mještana Ladimirevaca. Otvaranje područnog odjela Dječjeg vrtića Maza Valpovo pomoći će mnogim mladim obiteljima te je jedna od aktivnih mjera demografske politike koju provodi sadašnja gradska vlast na čelu s gradonačelnikom Matkom Šutalom.
Ovim projektom izvršena je prenamjena i rekonstrukcija zgrade stare škole te će mališane dočekati potpuno opremljena dva velika dnevna boravka s pripadajućim garderobom i sanitarnim čvorom te pomoćna kuhinja. U sklopu vrtića nalazi se i izolacijska prostorija u kojoj će moći boraviti vrtićanci u koliko imaju virozu ili prehladu. Također, uređen je i vanjski prostor pa će tako mališane dočekati novo, ograđeno dječje igralište. Ovakav vrtić zadovoljava uvjete za boravak 46 djece organiziranih u dvije skupine, a interes za upis je izrazito velik.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 7.473.336,97 kn, a izvođač radova je tvrtka Presing d.o.o iz Osijeka. Na ovom projektu radio je Valpovački poduzetnički centar zajedno s Lokalnom razvojnom agencijom i upravnim odjelima Grada.
Ured gradonačelnika

PODIJELI!