KONCERT: Ema Stein na lutnji 

23.09.2020.

Ustanova za kulturne djelatnosti „Ante Evetović Miroljub“ Valpovo organizira koncert: Ema Stein na lutnji.
Koncert će se održati u kapeli Sv. Trojstva u dvorcu Prandau-Normann, Valpovo, u subotu, 26. rujna 2020. godine u 19:30 sati.

Ulaz: SLOBODAN!

Napomena: OBAVEZNO NOŠENJE MASKI! (Koncert Eme Stein će se održati uz sve propisane mjere Stožera civilne zaštite pa će organizator striktno voditi računa da se posjetitelji pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera i preporuka koje je propisao Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske i Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Sigurnost i zdravlje naših sugrađana i gostiju nam je na prvome mjestu.)

Ema Stein svira "transparentno, sa izuzetnom osjetljivošću i smislom za detalje"(Dušan Bogdanović).
Fascinirana podjednako starom glazbom i gitarističkom literaturom, djeluje kao solistica i komorni muzičar na lutnji i gitari.

Muzički put započela je u rodom Zadru, gdje poduku iz gitare dobiva od učiteljice Mirjane Supičić. Školovanje je nastavila u Zagrebu na Glazbenom učilištu Elly Bašić u klasi prof. Ante Čaglja, a diplomirala je na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji 2004., gdje je studirala sa profesorima Antom Čagljem i Darkom Petrinjakom. Svijet rane glazbe upoznaje uz Edina Karamazova i Igora Paru. Trenutno studira lutnju na konzervatoriju Benedetto Marcello u Veneciji sa prof. Tizianom Bagnatijem. Okosnicu njezine karijere čini duo sa flautisticom Lidijom Ljubičić (duo EmmaLee) osnovan 2008.g. Duo EmmaLee intenzivno je nastupao diljem Hrvatske, u Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, i Francuskoj, često premijerno predstavljajući publici repertoar skladan za flautu i gitaru, te redovito nailazeći na pozitivan prijem publike i kritike. Od praizvedbi dua posebno se ističe ona skladbe The golden flower visitations Dušana Bogdanovića, posvećene Emi Stein,.
Ema djeluje u ansamblima za ranu glazbu Marco Polo i Minstrel. Pozornicu je dijelila sa Edinom Karamazovim, Kaliopi, sopranisticama Nelom Šarić, Davorkom Horvat i Martinom Latin-Kolega, lutnjistima /gitaristima Igorom Parom i Darkom Karajićem, pjevačicom i orguljašicom Elenom Roce. Djeluje također u duu sa pijanistom Antom Milićem sa kojim je praizvela djelo Tomislava Uhlika Scarlatti in love. Koncertna putovanja odvela su je u većinu hrvatskih gradova, u susjedne zemlje, u Francusku , Irsku i Njemačku. Koncerte je održala na vodećim manifestacijama u regiji: Večeri u sv.Donatu, Koncerti u salonu Očić, ciklus Zagrebački umjetnici zagrebačkoj publici, scena Amadeo, Guitar art festival Herceg Novi, Vojvođanski festival gitare, Dvigrad festival, Zagrebačke ljetne večeri, Lubeničke večeri, Koncerti u Eufrazijani, Rapske glazbene večeri itd.

Ema predaje gitaru na Glazbenom učilištu Elly Bašić u Zagrebu.

PODIJELI!