Izviđački koraci za održivi razvoj 

24.09.2020.

Protekli vikend članovi Odreda izviđača „Iovallios“ Valpovo sudjelovali su u sklopu projekta „Izviđački koraci za održivi razvoj“ sa izviđačima IK „Javor“ Osijek na dvodnevnoj akciji u Kopačevu.

U subotu 19.9 .izviđači družine „Karašica“ krenuli su biciklima iz Osječke tvrđe kao sudionici Festivala biciklističke rekreacije. Cilj je bio Park prirode Kopački rit, gdje smo uz stručno vodstvo aktivno sudjelovali na edukativnoj radionici fizikalno-kemijske analize jezerske vode. Nakon završetka radionice prošetali smo poučnom stazom, te smo upoznali biljni i životinjski svijet i uživali u ljepotama Kopačkog rita.
Izviđačke aktivnosti nastavili smo u kampu Zlatna školjka u Kopačevu gdje smo podigli šatore, natjecali se u izviđačko sportskim igrama, te navečer uz logorsku vatru uživali u ugodnoj baranjskoj večeri.
U nedjelju smo sudjelovali na zanimljivoj projektnoj radionici Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva zdravlja „Zdrav za 5“ sa naglaskom na sigurnost u prometu biciklista.
Zanimljiv i nadasve poučan boravak u prirodi uz bicikliranje, pješačenje i izviđačke sadržaje ostati će u lijepom sjećanju svim sudionicima.

PODIJELI!