Investicijski boom u Valpovu


27.07.2020.

U četvrtak, 23. srpnja 2020. godine u Gradskoj upravi Grada Valpova, gradonačelnik Matko Šutalo i direktorica tvrtke Barba d.o.o. iz Belišća gđa. Miroslava Šargač, potpisali su Ugovor o osnivanju prava građenja na nekretnini u vlasništvu Grada Valpova, koja se nalazi u Zoni gospodarske poslovne namjene K-VI uz obilaznicu Valpova.

Samom potpisivanju predmetnog Ugovora prethodila je cjelokupna provedba postupka Javnog natječaja za osnivanje prava građenja na nekretninama u vlasništvu Grada Valpova, gdje je tvrtka Barba d.o.o. bila najpovoljniji ponuditelj.

Radi se o novom investitoru u poduzetničke zone Grada Valpova čija investicija obuhvaća izgradnju proizvodnog pogona za proizvodnju prirodnih sokova, piva i eteričnih ulja te destilaciju bila.

Ukupna vrijednost planirane investicije iznosi cca. 3 mil. kn te će se ista financirati dijelom iz fondova EU, a preostali dio iz vlastitih sredstava.

Realizacijom planirane investicije u narednom razdoblju zaposlit će se 10 osoba.

Gradonačelnik Grada Valpova Matko Šutalo u svojem obraćanju izrazio je zadovoljstvo i zahvalu što su predstavnici tvrtke Barba d.o.o. iz Belišća prepoznali napore nove Gradske uprave u privlačenju novih poduzetnika u gospodarske zone Grada Valpova te mogućnost stjecanja posjeda na građevinskom zemljištu, koje je kompletno komunalno i prometno opremljeno po izrazito povoljnim uvjetima.

Potrebno je istaknuti da nas izrazito raduje činjenica što je ovo treći potpisani ugovor u zadnjih mjesec dana s novim investitorima koji će svoje investicije i razvojne planove dalje razvijati na području grada Valpova, što je samo dokaz i potvrda odgovornog upravljanja i stvaranja povoljnih uvjeta za nova radna mjesta i ostanak mladih obitelji u ovom dijelu Hrvatske, rekao je gradonačelnik Šutalo.

Također, napomenuo je da će uložiti maksimalne napore da se planirani projekti realiziraju u cijelosti, a sve na dobrobit svih građana Grada Valpova.Ured gradonačelnika

PODIJELI!