Četvrti Hrvatski triennale keramike u Valpovu


12.07.2018.

Nakon Rijeke, Šibenika, Zagreba i Ljubljane izložba se
postavlja  u Muzeju Valpovštine, Dvorac Prandau Norman s otvorenjem u petak 13. srpnja 2018 u 19:00 sati. Izložba traje do 1. kolovoza 2018. Izložbu će otvoriti, ravnatelj Ustanove za kulturne djelatnost Ante Evetović-Miroljub, gospodin Zvonko Barišić.
O samoj izložbi govorit će gospodin Hanibal Salvaro, član Međunarodne akademije za keramiku i autor izložbe.
Organizatori izložbe u Valpovu su Ustanova za kulturne djelatnosti Ante Evetović-Miroljub iz Valpova i Likovni art dizajn centar LADICA iz Zagreba.
Časni pokrovitelji 4. Hrvatskog triennala keramike su Predsjednica Republike Hrvatske gospođa Kolinda Grabar Kitarović, Grad Osijek, Grad Rijeka, Grad Šibenik i Grad Zagreb.
Izložit će se djela dvadesetičetiri hrvatska umjetnika, a prema odabiru Međunarodnog žirija, koji je odredio i nagrade.
Dobitnica Zlatne plakete je Ivana Petan, a dobitnice Srebrenih plaketa su Sandra Ban, Nadica Eichhorn i Tončica Jelača Marijančević. Također je Nadici Eichhorn dodijeljena otkupna Nagrada Saponija, a Tončici Jelača Marijančević otkupna Nagrada Isa. Dobitnici očitovanja izvrsnosti su: Marinko Jelača, Kristina Kojan, Ljubica Lovrenčić, Đurđa Medek, Marija Milić, Bruno Paladin, Melita Tomas, Iva Višković i Ivančica Vončina,
Posebno su izložena i djela osmoro hrvatskih umjetnika, koja su nastala pedesetih i šesdesetih godina u keramičkoj radionici Otto Krathacker u Zagrebu, te djela osmoro članova žirija koji su keramičari, tj. na izložbi se mogu vidjeti djela 40 umjetnika. 

PODIJELI!