Gradonačelnik Matko Šutalo na Alpen Adria Cup 2019.


21.05.2019.

Protekli vikend od 17. do 19. svibnja 2019.g. u talijanskom gradu Lana ( južni Tirol ) održan je ALPEN ADRIA CUP 2019. na kojem su sudjelovale nogometne reprezentacije gradonačelnika Italije, Austrije, Slovenije i Hrvatske.

Za hrvatsku nacionalnu momčad koja je bila i osvajač turnira igrao je i naš gradonačelnik Matko Šutalo kojem je ovo bio drugi poziv za reprezentaciju. U prvoj utakmici Hrvatska je nesretno izgubila od Italije 2:1 ( strijelac Budimir ). U drugoj utakmici protiv Slovenije valpovački gradonačelnik postigao je zgoditak za 1:0, na 2:0 povisio je Budimir, a naši susjedi do kraja utakmice uspjeli su zabiti i autogol za konačnih 3:0 za Hrvatsku. U odlučujućoj utakmici za pobjednika turnira Hrvatska je golom Budimira zasluženo slavila s minimalnih 1:0.

Ovaj turnir nastavak je priprema naše nacionalne momčadi za Europsko prvenstvo koje se 2020.g. igra u Slovačkoj.

Hrvatska nogometna reprezentacija gradonačelnika nastupila je u slijedećem sastavu:

Tomislav Bulić (Benkovac) – Stipe Bučar (Jastrebarsko), Nikola Grgurić (C)(Rab), Branko Dukić (Zadar) – Marko Vešligaj (Pregrada), Ivica Malnar (Kutjevo), MATKO ŠUTALO (VALPOVO), Siniša Žulić (Buzet) – Dalibor Ninčević (Solin) – Josip Bundimir (Kutjevo), Josip Bilandžija (Garešnica).

Pričuve: Zvonimir Novosel (Jastrebarsko), Renato Krulčić (Pazin).

Izbornica: Maja Govorčinović (Zagreb).

„Poseban je osjećaj predstavljati Domovinu na bilo kojem polju, a ponajviše u sportu. Zasluženo smo igrom i požrtvovnošću osvojili ovaj međunarodni turnir i polako slažemo ekipu koja bi trebala zaigrati na EURU 2020. Osim nogometa ovo je odlična prilika za razmjenu iskustava sa ostalim kolegama i povezivanje sa drugim jedinicama lokalne samouprave ne samo u Lijepoj našoj već i u inozemstvu koju ćemo svakako znati iskoristiti, ali jednako tako svoja saznanja i iskustva podijeliti s drugima.“ – rekao je gradonačelnik Šutalo.

Izvor: Grad Valpovo

PODIJELI!