Grad Valpovo otvara dječji vrtić u Ladimirevcima

21.12.2018.Zamjenica Gradonačelnika Ana Brajnović danas je u Hotelu Sheraton u Zagrebu potpisala Ugovor o financiranju za Sektor dječjih vrtića, tip operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo,
Time će dugogodišnja potreba i želja mještana Ladimirevaca za Dječjim vrtićem u svom mjestu uskoro biti i realizirana.
Provedba projekta predviđa prenamjenu i rekonstrukciju zgrade stare škole u Ladimirevcima u područni dječji vrtić kako bi se dobile dvije velike sobe dnevnog boravka s pripadajućom garderobom i sanitarnim čvorom, te pomoćna kuhinja što bi zadovoljilo uvjete za boravak 46 djece organiziranih u dvije vrtićke skupine. Otvaranje područnog odjela Dječjeg vrtića Maza Valpovo u Ladimirevcima otvoriti će se tri nova radna mjesta, dvije odgajateljice i jedna spremačica.
Otvaranje područnog odjela Dječjeg vrtića Maza Valpovo u Ladimirevcima stvarna je pomoć mladim obiteljima na tom području kao i na području ostalih prigradskih naselja koja gravitiraju Ladimirevcima, te jedna od aktivnih mjera demografske politike koju provodi sadašnja gradska vlast na čelu s gradonačelnikom Matkom Šutalom.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 7.473.366,97 kn. 

izvor: Grad Valpovo

PODIJELI!