GRAD VALPOVO NASTAVLJA SUBVENCIONIRANJE
PRIJEVOZA UČENIKA I REDOVNIH STUDENATA

07.09.2020.

Tijekom današnjeg dana potpisan je Ugovor o subvencioniranju dijela cijene prijevoza redovnih učenika srednjih škola i redovnih studenata s područja Grada Valpova za predstojeću školsku godinu između gradonačelnika Matka Šutala i predstavnika tvrtke Panturist d.d. iz Osijeka.
Temeljem navedenog Ugovora Grad Valpovo će subvencionirati učeničke mjesečne karte za redovne učenike srednjih škola te je za njih u novoj školskoj godini mjesečna autobusna karta besplatna. Podsjetimo, Vlada RH subvencionira prijevoz učenika sa 75%, županija sa 7,5%, dok Grad Valpovo pokriva ostalih 17,5% cijene mjesečne autobusne karte.
Redovni studenti će mjesečnu kartu plaćati u iznosu od 250,00 kn, a preostali iznos cijene karte prijevozniku će podmiriti Grad.
Gradonačelnik Šutalo je istaknuo da je ovo nastavak provedbe mjera demografske politike Grada Valpova te poželio svim učenicima i studentima puno uspjeha u novoj školskoj, odnosno akademskoj godini.
Ujedno je i najavio raspisivanje javnog natječaja za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija Grada Valpova tijekom mjeseca rujna.


PODIJELI!