Grad Valpovo dodjeljuje potpore i poljoprivrednicima

31. 12. 2019.

Tijekom današnjeg dana u Gradskoj upravi Grada Valpova upriličeno je potpisivanje ugovora o dodjeli potpora male vrijednosti u poljoprivredi na području grada Valpova u 2019. godini. Ugovore o dodjeli potpora potpisalo je ukupno 26 poljoprivrednika čija ukupna vrijednosti iznosi gotovo 280.000,00 kn.
Potpore se dodjeljuju u sklopu Programa potpora u poljoprivredi na području grada Valpova za razdoblje od 2018. do 2020. godine i to kroz sljedeće mjere:
1. Potpora mladim poljoprivrednicima
2. Potpora za kontrolu plodnosti tla na poljoprivrednim gospodarstvima
3. Potpora za ekološku poljoprivrednu proizvodnju
4. Potpora za razvoj povrtlarstva u zatvorenim/zaštićenim prostorima
5. Potpora za razvoj voćarstva i vinogradarstva
6. Potpora poljoprivrednicima u preradi poljoprivrednih proizvoda.
Gradonačelnik Grada Valpova, Matko Šutalo, tom prigodom izrazio je veliko zadovoljstvo ostvarenim potporama te naglasio da se za razliku od prethodne godine iznos dodijeljenih potpora povećao za gotovo 6 puta što je samo dokaz da nova gradska vlast, uz brojne demografske mjere, nije zaboravila niti naše poljoprivrednike niti poljoprivredu kao glavnu gospodarsku djelatnost našeg kraja.
Posebno raduje činjenica da se najveći iznos dodijeljenih potpora odnosi na mjeru 1. Potpora mladim poljoprivrednicima što znači da se naši mladi vraćaju svojim korijenima i polako grade svoju budućnost i budućnost svojih obitelji na slavonskoj zemlji. U nadi daljnjeg poticanja i razvoja poljoprivrede, Gradonačelnik je najavio da će u narednom razdoblju biti osigurane i izdašnije potpore.


PODIJELI!