Ekipa OŠ Ladimirevci druga na Međužupanijskom natjecanju mladih Crvenog križa

8. 4. 2019.

U OŠ Matije Petra Katančića u Valpovu u subotu, 6. travnja 2019. godine održano je Međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa na kojemu su sudjelovali mladi crvenokrižaši Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije.
Organizatori su bili Društvo Crvenog križa Osječko-baranjske županije i Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo kao domaćin.
U kategoriji podmlatka (osnovne škole) sudjelovalo je 10 ekipa, a u kategoriji mladih (srednje škole) šest ekipa. Valpovštinu su predstavljali učenici OŠ Ladimirevci i Srednje škole Valpovo.
Riječi ohrabrenja prije natjecanja učenicima su uputili ravnateljica GDCK Valpovo Sanja Habuda, ravnatelj OŠ Matije Petra Katančića Valpovo Dalibor Košutić, zamjenici gradonačelnika Valpova i Belišća Ana Brajnović i Domagoj Varžić, ravnatelj Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije Marko Đukić i zamjenik župana osječko-baranjskog Goran Ivanović, koji je ujedno otvorio natjecanje.
Nakon tri sata provjere teorijskog i praktičnog znanja iz područja koje pokriva Crveni križ uslijedilo je proglašenje najboljih.

U kategoriji podmlatka najbolji su bili:

1. Osnovna škola Antuna Mihanovića, Osijek
2. Osnovna škola Ladimirevci, Ladimirevci
3. Osnovna škola Bilje, Bilje

U kategoriji mladih najbolje su rezultate postigli:

1. Medicinska škola Osijek
2. Srednja škola Donji Miholjac, Donji Miholjac
3. Tehnička škola Virovitica, Virovitica

Prve ekipe iz obje kategorije plasirale su se na Državno natjecanje koje će se održati 11. svibnja 2019. godine u Našicama.

FOTO: Crveni križ

PODIJELI!