Društveni centar Valpovo organizira pjesničku i glazbenu radionicu Večer Leonarda Cohena

04.10.2020.

Večeras će se u 19 sati u konferencijskoj dvorani valpovačkog poduzetničkog inkubatora održati pjesnička i glazbena radionica ”Večer Leonarda Cohena” pod organizacijom Društvenog centra Valpovo.

Legendarni kanadski pjevač, kantautor i književnik, jedan je od najvažnijih i najutjecajnijih umjetnika na prijelazu stoljeća a veliku popularnost uživa i u Hrvatskoj gdje su njegove hitove prepjevali glazbenici kao što su Arsen Dedić, Ibrica Jusić i Branimir Štulić. Njegov glazbeni početak kreće još od 1967. godine kada izdaje album ”Songs of Leonard Cohen”, a planetarnu popularnost stječe s pjesmom ”Halellujah”. No, uz stvaranje glazbe, Cohen je isto tako bio poznat i kao književnik. 1956. godine izdaje prvu knjigu pjesama ”Usporedimo Mitologije”, a među najbolja poetska izdanja izdvaja se i roman ”Mitski Gubitci”. Nažalost, 16. studenog 2016. godine umire u 82. godini, samo nekoliko tjedana nakon izdavanja njegovog posljednjeg studijskog albuma ”You Want It Darker”.

Upravo kroz taj njegov pjesnički i glazbeni put te njegovu samu bogatu biografiju provest će nas voditelj večerašnje radionice dr. sc. Dinko Župan, viši znanstveni suradnik.

PODIJELI!