Dodjeljenje novčane naknade roditeljima


13.01.2020.

U Gradskoj upravi Grada Valpova danas je upriličeno potpisivanje Ugovora o dodjeli novčane naknade roditeljima djece s područja grada Valpova koja su ostvarila pravo na upis u dječji vrtić ili jaslice a nisu mogla biti upisana zbog popunjenosti kapaciteta.
Gradonačelnik Grada Valpova, Matko Šutalo, uz prisustvo Zamjenice gradonačelnika, Ane Brajnović, potpisao je ugovore sa ukupno trinaestero roditelja koji su podnijeli zahtjev i ostvarili pravo na novčanu naknadu u iznosu od 500,00 kn mjesečno za pedagošku godinu 2019./2020.
Osnovni uvjet za ostvarivanje prava na novčanu naknadu je da su roditelji hrvatski državljani s prebivalištem na području grada Valpova te da su oba roditelja zaposlena.
Tom prigodom, gradonačelnik Šutalo se zahvalio na iskazanoj inicijativi te istaknuo da je ovo samo nastavak daljnje provedbe demografske politike Grada Valpova, koja uz ovu mjeru obuhvaća i sufinanciranje boravka djece u dječjim vrtićima na području grada Valpova i drugih jedinica lokalne samouprave, novčane naknade za novorođenu djecu, novčane naknade za osnovnoškolce, stipendije i prijevoz za učenike i studente te brojne druge mjere.
Ujedno je napomenuto da Grad Valpovo i dalje aktivno radi na donošenju i drugih demografskih mjera poput sufinanciranja troškova kupovine kuće ili stana za mlade obitelji sa područja grada Valpova te da je otvoren sa svaku suradnju i inicijative koje će pridonijeti poboljšanju demografske slike Grada Valpova.

PODIJELI!