Dodjeljene stipendije studentima

03.01.2020.

Tijekom današnjeg dana u Gradskoj upravi Grada Valpova upriličeno je potpisivanje Ugovora o dodjeli studentskih stipendija za izobrazbu u određenom zanimanju za akademsku godinu 2019./2020.
Gradonačelnik Grada Valpova, Matko Šutalo, potpisao je ugovore sa novih osmero studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju Grada Valpova u pojedinačnom iznosu od 700,00 kn mjesečno deset mjeseci u godini.
Prilikom samog potpisivanja ugovora, gradonačelnik Šutalo čestitao je svim studentima na ostvarenoj stipendiji te poželio puno uspjeha u daljnjem školovanju. Ujedno je napomenuo da je u sklopu Javnog natječaja za dodjelu stipendija studentima za izobrazbu u određenom zanimanju pristiglo ukupno trinaest prijava od koji je osam prijava ispunilo sve propisane uvjete.
Tijekom protekle akademske godine 2018./2019. Grad Valpovo je ukupno stipendirao 27 studenata za što su isplaćena sredstva u iznosu od gotovo 190.000,00 kn.
Za ovu akademsku godinu broj studenata koji primaju stipendiju se povećao na ukupno 28 za što su osigurana financijska sredstva u Proračunu Grada Valpova za 2020. godinu u ukupnom iznosu od 200.000,00 kn.
Ovom prigodom Gradonačelnik je naglasio da će se za sljedeću godinu pokrenuti postupak izmjene samog Pravilnika o dodjeli studentskih stipendija Grada Valpova kako bi i ostali studenti koji nisu sve četiri godine srednjoškolskog obrazovanja završili s odličnim uspjehom ostvarili pravo na studentske stipendije. Ujedno će se razmotriti i mogućnost povećanja iznosa same stipendije ovisno o priljevu proračunskih sredstava.

PODIJELI!