Dodjela potpora poduzetnicima s područja Grada Valpova

22.10.2019.

Sukladno najavama te održanoj prezentaciji, gradonačelnik Grada Valpova, Matko Šutalo, početkom proteklog tjedna objavio je Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje razvoja poduzetništva na području grada Valpova u 2019. godine.

Riječ je o javnom pozivu u okviru kojeg se dodjeljuju bespovratne potpore za pokretanje gospodarskih aktivnosti poduzetnika početnika, bespovratne potpore za ulaganja u razvoj i unapređenje poslovanja te bespovratne potpore za očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta.

Ukupno raspoloživa sredstva namijenjena za dodjelu potpora po ovom javnom pozivu iznose 500.000,00 kn, a maksimalna sredstva bespovratne potpore koja mogu ostvariti poduzetnici po jednom zahtjevu iznose ukupno 30.000,00 kn.

Važno je napomenuti, da nova Gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Šutalom po prvi puta u povijesti Grada na ovakav način potiče razvoj svojih poduzetnika te ujedno najavljuje i izdašnije potpore za sljedeću godinu.

Uz navedene potpore, Grad Valpovo subvencionira i kamatnu stopu za poduzetničke kredite, zatim potiče izgradnju i razvoj poduzetničkih zona na području grada Valpova te provodi savjetovanje poduzetnika i nudi tehničku pomoć u izradi projektnih prijedloga za financiranje kroz fondove EU i druge nacionalne fondove. 

Izvor: Grad Valpovo

PODIJELI!